O femeie a leșinat după ce medicii i-au dat picioarele amputate ale soțului într-o pungă, să le ia acasă

0 725

Un scandal a izbucnit în Ucraina, după ce o femeie a leșinat când reprezentanții unui spital i-au dat picioarele amputate ale soțului său într-o pungă, pentru a le lua acasă.

Incidentul a provocat indignarea oamenilor în Ucraina, țară în care spitalele sunt subfinanțate, fapt ce ar fi provocat și situația de față.

Medicii din spital i-ar fi cerut femeii să ia acasă cu ea membrele amputate ale soțului, după operație, argumentând că nu dispun de facilitățile necesare pentru distrugerea a „deșeurilor medicale”.

Femeia a rămas îngrozită când a văzut sacul în care se aflau picioarele bărbatului și a leșinat în momentul în care l-a ridicat.

O anchetă este în curs de desfășurare la spitalul din Novyi Buh, în regiunea sudică a țării Mykolaiv.

Una din prietenele femeii a făcut publică situația într-o întâlnire publică.

„Picioarele soțului ei au fost amputate. I s-a spus la spital să vină dimineața, să stea acolo până când se termină operația și să ia picioarele acasă. A pus acest sac cu picioarele pe umeri. A părăsit spitalul și a leșinat pentru că a simțit căldura acestor picioare pe umăr”, a declarat Oksana Kirichishina.

Spitalul a respins însă acuzațiile – medicul șef Vladimir Lushchenko susținând că rudele ar fi trebuit să recupereze membrele amputate pentru a fi îngropate cu pacienții, în momentul în care aceștia mor. El o acuză pe femeie că nu a reușit „să înțeleagă situația”.

De asemenea, reprezentanții spitalului susțin „centrul de reciclare” a fost distrus de localnici, care l-au „jefuit” și este nevoie de aproape 9.000 de euro ca să cumpere altele.

Medicul Vladimir Lushchenko a mai declarat că femeia ar fi trebuit să caute ajutor din partea conducerii spitalului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata