O femeie din Brazilia a fost eliberată după ce a fost ținută 40 de ani în sclavie de către un profesor universitar

0 83

O femeie din Brazilia a fost eliberată după ce a fost ținută în sclavie timp de 40 de ani de familia unui profesor universitar.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până în 8 ani de închisoare.

Femeia a fost luată ca menajeră de către familia profesorului universitar din Patos de Minas pe când avea 8 ani și a fost ținută timp de patru decenii în sclavie,

obligată să muncească toată viața, fără a fi fost vreodată plătită sau să beneficieze de vreo zi liberă, scrie The Guardian.

Femeia a fost obligată la un moment dat să se căsătorească cu o rudă în vârstă a familiei pentru ca aceasta să beneficieze de pensia rudei.

Victima în vârstă de 46 de ani a fost eliberată în urma unei rare operațiuni a autorităților braziliene împotriva sclaviei domestice.

Femeia a fost dată de părinții săi pe când avea 8 ani unui profesor de la Universitatea Patos de Minas, care a anunțat suspendarea din post a bărbatului.

“I-au dat mâncare când îi era foame, dar toate celelalte drepturi i-au fost luate”, a declarat Humberto Camasmie,

inspectorul responsabil cu salvarea, pentru Fundația Thomson Reuters.

 

Cerea vecinilor bani de mâncare

Sclavia casnică din Brazilia este dificil de identificat și abordat, deoarece victimele se văd rar ca sclavi, au spus oficialii. Din 3.513 muncitori găsiți în condiții de sclavie între 2017 și 2019, doar 21 au fost reținuți ca fiind în servitute casnică.

Procurorii au declarat că încearcă să încheie un acord cu familia pentru a plăti despăgubiri victimei. Dacă este găsit vinovat în instanță,

profesorul universitar poate primi până la opt ani de închisoare.

Vecinii au alertat autoritățile după ce au primit bilete de la femeia care le cerea să-i cumpere mâncare și produse de igienă, deoarece aceasta nu avea bani.

După salvarea sa, de la sfârșitul lunii noiembrie, femeia a fost dusă la un adăpost unde este asistată de psihologi și asistenți sociali.

Oficialii au spus că încearcă să reunească femeia cu familia ei biologică.

Femeia păstrează acum pensia lunară de aproximativ 1.560 dolari – care este de șapte ori mai mare decât salariul minim al Braziliei – potrivit unui inspector de muncă.

„Nu știa ce este salariul minim”, a spus acesta. „Acum învață cum să folosească un card de credit. Știe că în fiecare lună i se va plăti o sumă substanțială (din pensie)”.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata