O femeie din Franţa, declarată decedată de autorităţi, se luptă de 3 ani să demonstreze că este în viaţă

0 32

O femeie din Franţa, care a fost declarată decedată de autorităţi în 2017, încearcă de atunci să anuleze decizia,

însă eforturile sale s-au blocat în procedurile birocratice, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Jeanne Pouchain a descoperit că a fost declarată decedată când a citit o înştiinţare oficială din partea Curţii de apel din oraşul învecinat Lyon

în care se spunea că murise, iar rudele ei erau somate să achite o sumă de bani pe care se presupunea că femeia ar fi datorat-o.

″Problema mea este că am fost declarată moartă″⁣, spune femeia, fosta şefă a unei firme de curăţenie din localitatea rurală Saint-Joseph, în estul Franţei.

″Sunt în viaţă pentru soţul meu, pentru fiul meu, pentru cei dragi, pentru oamenii din jurul meu, dar pentru sistemul judiciar sunt moartă″⁣, a mai spus aceasta.

Nu se cunoaşte cu exactitate modalitatea în care s-a produs eroarea.

Până la rezolvarea cazului, toate acţiunile femeii sunt îngrădite: nu poate avea un cod pentru asigurări sociale, nu poate conduce un vehicul

întrucât nu are documentele doveditoare în cazul în care ar fi oprită de poliţie şi îi e teamă să meargă la cumpărături ca să nu i se ceară documentele.

″Mă simt de parcă aş trăi un coşmar″⁣, a apus ea.

Avocaţii femeii au solicitat o audiere în instanţă în care să prezinte dovezi că femeia nu este moartă.

″Cel mai important lucru este să demonstrez că sunt în viaţă. Să demonstrez că exist″⁣, a spus Pouchain. ″⁣Vreau ca statul să-mi restituie identitatea″⁣.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata