O firmă din raionul Cahul perfecta contracte fictive de muncă pentru persoanele care doresc să traverseze frontiera și să evite regimul de autoizolare

0 18

O firmă din raionul Cahul perfecta contracte fictive de muncă pentru persoanele care doresc să traverseze frontiera de stat și să evite regimul de autoizolare de 14 zile. Probele administrate au confirmat că toți beneficiarii de aceste contrate nu au lucrat nici o zi la firma emitentă, informează Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei citate, vameșii au supus documentării un bărbat de 31 de ani, care și-a perfectat un contract de muncă fictiv cu administratorul firmei în speță. Actul a fost prezentat de mai multe ori autorităților de frontieră și în baza acestuia era autorizată intrarea în țară a cetățeanului fără a fi plasat în autoizolare.

Necesitatea traversării frontierei de stat era condiționată de faptul că persoana practica transportul ilicit de călători cu automobilul personal.

De asemenea, ofițerii de investigație au ridicat de la administratorul firmei încă un contract fictiv întocmit pe numele altui cetățean moldovean, care de asemenea a folosit documentul pentru a fi exonerat de autoizolare la trecerea frontierei de stat.

Oamenii legii investighează cazul în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata