O grupare infracțională din nordul țării, specializată în comercializarea drogurilor, destructurată de către poliţie

0 22

Polițiștii și procurorii din Bălți, au destructurat activitatea ilegală a unui grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor în zona de nord a țării. Membrii grupului, patru tineri din Bălți, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, au fost reținuți pentru 72 de ore.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au stabilit că din luna ianuarie și până în prezent, tinerii implicați au creat magazine online prin aplicația ”Telegram”, utilizând terminale valutare, plasau drogurile în ascunzișuri, astfel evitând contactul direct cu consumatorii.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile și automobilele acestora, oamenii legii au depistat și ridicat 57 de pachețele cu droguri, 19 120 de lei, cartele bancare, documente bancare, telefoane mobile de pe care erau administrate magazinele virtuale, carnete cu înscrisuri a drogurilor realizate, cartele SIM, sticuri, un cântar electronic, precum și materiale pentru ambalarea substanțelor narcotice.

Pe acest caz, oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru ”Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata