O jurnalistă din Rusia a murit, după ce și-a dat foc. Era cunoscută pentru criticile aduse regimului Putin

0 114

Jurnalista rusă Irina Slavina a murit după ce și-a dat foc în fața unui birou al Ministerului de Interne din orașul Nijni Novgorod, scrie BBC.

Irina Slavina a scris, anterior, pe Facebook: „Vă rog să dați vina pe Federația Rusă pentru moartea mea”.

Autoritățile au confirmat că trupul ei a fost găsit cu arsuri grave.

Slavina a spus joi că poliția i-a percheziționat apartamentul în căutarea materialelor legate de grupul pro-democrație Open Russia. Oamenii legii au confiscat calculatoare și mai multe date.

Între timp, au apărut imagini care înfățișează momentul în care și-a dat foc pe o bancă din strada Gorky, unde se află ministerul de interne din Nijni Novgorod.

În videoclip, un bărbat este văzut în timp ce încearscă să stingă flăcările de pe Irina Slavina. Ea îl împinge în mod repetat în timp ce bărbatul încearcă să-și folosească haina pentru a opri focul, înainte ca ea să cadă în cele din urmă la pământ.

Anchetatorii ruși au confirmat că Irina Slavina, care lasă în urmă un soț și o fiică, a murit, dar a negat orice legătură cu percheziția apartamentului jurnalistei.

Irina Slavina a fost redactor-șef la site-ul de știri Koza Press. Motto-urile sale erau „știri și analize” și „fără cenzură”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata