O monedă de 2 euro, omagiul adus personalului medical din Italia, care a luptat împotriva Covid-19. Cum va arăta

0 59

Un bărbat și o femeie care poartă halate și măști chirurgicale. Primul are un dosar medical, al doilea poartă un stetoscop în jurul gâtului.

Aceasta este imaginea pe care Italia o va imprima în 2021 pe trei milioane de monede noi de 2 euro, potrivit corriere.it.

Un omagiu adus medicilor, asistenților medicali, voluntarilor și întregului personal implicat în prima linie împotriva Covid-19.

Nu întâmplător cuvintele „Mulțumesc” vor ieși în evidență deasupra celor două imagini, însoțite în stânga de o cruce și în dreapta de o inimă.

Având în vedere numărul mare de exemplare, nu va fi un eveniment deosebit de rar pentru cetățenii italieni și europeni să se regăsească în posesia uneia dintre noile monede. Cu toate acestea, există șanse mari ca, pe măsură ce trec anii, să se transforme în obiecte de colecție.

Tocmai din cauza pandemiei, pe de altă parte, 2020 va intra în cărțile de istorie.

De la începutul izbucnicii pandemiei și până în prezent, 263 de medici din Italia au murit în urma infectării cu noul coronavirus.

Chiar și Franța a dedicat o monedă de 2 euro medicilor din secțiile destinate îngrijirii pacienților cu Covid-19, deja emisă în 310.000 de exemplare,

însă acestea nu erau destinate circulației, ci erau distribuite doar colecționarilor.

„Un gest simplu, dar semnificativ, care dă valoare în mod simbolic angajamentului medicilor și al altor angajați din domeniul sănătății”,

a declarat Filippo Anelli, președintele Federației Medicilor din Italia.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata