O nouă epidemie în China. Bacteria a fost scăpată dintr-un laborator

0 834

Peste 3.000 de persoane din China s-au îmbolnăvit de bruceloză după ce o bacterie a fost scăpată anul trecut dintr-un laborator, au transmis oficialii din domeniul sănătății, potrivit CNN.

Epidemia a pornit de la o fabrică de produse farmaceutice din Zhongmu Lanzhou, care producea vaccinuri împotriva brucelozei pentru uz animal. Până acum s-au îmbolnăvit 3.245 de persoane, a transmis Comisia locală de sănătate, potrivit CNN.

Autoritățile au testat în total 21.847 de persoane în provincia Gansu, care are o populație de 2,9 milioane de locuitori, iar alte 1.401 de persoane au ieșit pozitive.

Nu au fost raportate decese provocate de această epidemie.

Oamenii pot contracta bruceloză – cunoscută și ca febra de Malta – intrând în contact cu animale, cum ar fi oi, capre, vaci sau cămile infectate cu bacteria Brucella, potrivit experților.

Simptomele includ febră, transpirație excesivă, dureri de cap, oboseală generală și durere la nivelul mușchilor și articulațiilor.

Cea mai obișnuită modalitate de a te infecta este prin consumul sau consumul de produse lactate nepasteurizate sau crude, dar oamenii se pot îmbolnăvi și inspirând bacteria.

Bacteria a fost scăpată din laboratorul producătorului chinez de farmaceutice în vara anului trecut – între sfârșitul lunii iulie și sfârșitul lunii august – din cauză că fabrica folosea dezinfectanți și produse igienice expirate și nu toate bacteriile gazele reziduale au fost ucise, mai transmite CNN.

Aceste gaze reziduale contaminate au format aerosoli care au purtat bacteria până la Institutul de Cercetări Veterinare din Lanzhou, unde a izbucnit epidemia. Primele cazuri de îmbolnăvire au apărut în noiembrie, apoi rata de infectare a accelerat. Până în decembrie erau deja 181 de angajați ai instututului infectați cu bruceloză.

Alte infecții au apărut în rândul studenților și al personalului de la Universitatea Lanzhou, iar focarul s-a răspândit chiar în provincia Heilongjiang din partea de nord-est a țării.

Autoritățile chineze au demarat o anchetă și au ridicat licențele de funcționare ale fabricii, precum și aprobările pentru producerea a două vaccinuri anti-bruceloză.

În februarie, conducerea fabricii a transmis că a „pedepsit aspru” opt persoane care au fost considerate responsabile pentru situație.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata