O pacientă spaniolă de 104 ani a ieșit în aplauze din spital, după ce a învins Covid-19

0 22

Elena, o pacientă spaniolă în vârstă de 104 ani, a fost externată după ce a învins boala COVID-19 şi după ce a stat 14 zile internată.

 

“Elena este o supravieţuitoare, anul trecut a fost internată cu gripă A, iar anul acesta a depăşit infecţia COVD-19” provocată de SARS-CoV-2,

a informat medicul Alvaro Alejandre de Ońa, care a tratat-o pe pacienta centenară, potrivit Agerpres.

Medicul a mai subliniat faptul că femeia nu a avut nevoie de respiraţie asistată.

Exemplul Elenei constitue un licăr de speranţă în acest al doilea val, având în vedere că vârsta sa înaintată constituie unul din factorii cei mai importanţi

la pacienţii infectaţi.

Acest caz special a determinat personalul Serviciului de Medicină Internă, medici, infirmiere şi personal auxiliar să se despartă cu aplauze de Elena la ieşirea din spital, care le-a mulţumit şi le-a urat la rândul ei sănătate şi ca “totul să se rezolve cu bine”.

Ea a cerut să fie dusă acasă, unde trăieşte singură şi duce o viaţă independentă, fapt dovedit prin forţa cu care a combătut boala, se arată în comunicatul spitalului.

Gregorio Marańón este unul dintre marile spitale de stat din Madrid şi unul care a îngrijit cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 din Spania (12.719 de pacienţi).

În perioada de vârf a epidemiei de la Madrid (6 martie – 2 aprilie), au fost spitalizate peste 1.000 de persoane la acest centru, iar în cel de-al doilea val au fost tratate peste 2.300 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

În prezent, în secţiile spitalului Gregorio Marańón sunt internaţi 96 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 23 sunt la terapie intensivă.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata