O stradă importantă din Capitală va deveni șantier pentru următorii doi ani

0 100

Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei va deveni șantier pentru următorii doi ani. Lucrările de reparație vor cuprinde tronsonul între str. Alba-Iulia și bd. Ștefan cel Mare. Potrivit unui comunicat emis de Primăria Chișinău, pe segmentul dat vor fi reabilitate și rețele de apeduct și canalizare.

Ion Ceban a menționat că renovarea arterei de circulație va începe în următoarele 2-3 săptămâni. Conform graficului, durata de execuție a lucrărilor contractate este luna martie 2022.

Totodată, pe segmentul dat, Primăria Capitalei promite amenajarea trotuarelor, schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, reparația părții carosabile, precum și reabilitarea rondurilor de la Piața Unirii Principatelor și Piața Dimitrie Cantemir.

„Vom începe reabilitarea străzii cu schimbarea tuturor rețelelor subterane, după care se va interveni la partea de drum”, a precizat Ion Ceban.

E de menționat că prima etapă presupune schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, care vor costa circa 20 de mil. lei, iar etapa a doua prevede lucrări de reabilitare a carosabilului și se cifrează la circa 50 de mil. lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata