Oazu Nantoi: În stânga Nistrului – mobilizare! Cetățenilor li se promite 800 de lei pentru a-l vota pe Igor Dodon

0 147

Deputatul PAS, Oazu Nantoi susține că autoritățile separatiste de la Tiraspol lucrează intens la mobilizarea cetățenilor moldoveni din regiune pentru a merge la vot pe 15 noiembrie. Nantoi afirmă că aceștia sunt impuși să-l voteze pe Igor Dodon, iar la prezentarea ștampilei din buletin vor primi câte 800 de lei, scrie deschide.md.

„În stânga Nistrului – mobilizare! Celora cu buletin de identitate moldovenesc li se promite 800 de lei (!) pentru votare la 15 noiembrie – se subînțelege că Dodon va fi favoritul lor! Deja cunoaștem numele unor ”activiști-dodnoști”, care umblă cu șumuege de bani – n-o să uităm numele lor! Președinții ”selisovetelor” completează listele celor rămași prin sate cu buletine moldovenești. Listele întocmite sunt expediate ”sus” – către ”administrație”, scrie Nantoi pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, spune Oazu Nantoi, bugetarii vor fi impuși să meargă la vot, în caz contrar sunt amenințați cu demisia.

„Cei din sfera bugetară n-au spațiu pentru zburdături democratice – sub amenințarea concedierii, vor fi obligați să prezinte luni, 16 noiembrie, buletinele cu ștampila Biroului Electoral. De, se vede că cei de la Kremlin, totuși, ”au pus un cuvânt” pentru Dodon în fața celora de la Tiraspol, care nu-și ascund disprețul față de el în alte circumstanțe. De, ”geopolitică” se numește. Mai este și Codul Penal al RM (Articolul 337. Trădarea de Patrie). Problema e că pentru Dodon noțiunea de ”Patrie” nu există – el confundă laba stăpânilui, din care se hrănește, cu ”Patria”, mai adaugă Nantoi.

Ținem să precizăm că la cele 42 de secții de votare deschise pentru cetățenii moldoveni din Stânga Nistrului au votat 14 269 de persoane. Cele mai multe voturi, 10595 (74,25%) de voturi au fost obținute de Igor Dodon, urmat de Maia Sandu cu 1904 (13,34%). Față de alegerile din 2019, la acest scrutin CEC a interzis posibilitatea transportării în masă a alegătorilor cu unități de transport cu capacitatea de peste 8 persoane, dar chiar și așa, reprezentanții partidelor de opoziție spun că a avut loc acest fenomen prin intermediul autoturismului, lucru infirmat de autorități.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata