Octavian Țîcu avertizează CEC: Vom scoate oamenii în stradă

0 152

Octavian Țîcu, candidatul PUN la alegerile prezindențiale din 1 noiembrie susține că va înainta un demers către Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care va cere înregistrarea sa în cursa electorală, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, politicianul susține că va scoate oamenii în stradă și va protesta pentru a-și cere drepturile. Asta după ce, potrivit politicianului, CEC ar fi respins înregistrarea sa în cursa pentru prezidențiale.

Octavian Țîcu, candidat PUN: „Dacă vă așteptați să vedeți vreun cadavru, nu e cazul. Ajungem la așa situație că au apărut erori de sistem, ce vină avem noi? CEC-ul trebuie să înțeleagă realitățile în care trăim. Cei de la UNIREA au arătat cum morții erau vii și așa mai departe. Nu ne-a ajuns 755 de semnături pentru a fi înregistrați, asta în condițiile în care 5 mii au fost aruncate. Dacă CEC-ul tăcea, filosof rămânea. Ei au spus că noi nu ne-am dus să vedem, dar noi de marți suntem în legătură permanentă cu CEC. Am avut întrevederi și cu Dorin Cimil și i-am spus lucrurile pe care vi le declar și vouă. Toți candidații care au colectat semnături peste 15 mii trebuie să fie înregistrați pentru că CEC trebuie să garanteze transparență. Am înțeles că suntem trași pe sfoară și după ce am făcut declarația că sunt scos din cursă au început miorlăielile, hai să veniți, să vedem. Noi nu avem încredere în CEC. Dacă CEC-ul are bunăvoință să acționeze legal, CEC trebuie să ne înregistreze pe toți cei care am îndeplinit criteriile. Vom lua șefii echipelor de colectare de semnături și vom merge la CEC și le vom arată. Vom înainta demers și vom cere CEC-ului să ne înregistreze. Neînregistrarea noastră înseamnă că există o comandă a Moscovei și a lui Dodon. Dreptul nostru de a fi în campanie electorală este dictat de Constituția R. Moldova. Vom protesta și vom scoate oamenii în stradă pentru a ne cere drepturile. Se va da o bătălie pentru viitorul nostru”.

Octavian Țîcu susține că din 20 000 de mii de semnături ale cetățenilor Republicii Moldova, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului greşit şi pentru faptul că s-a încurcat domiciliul.

Până acum, șase candidați s-au lansat în campania electorală pentru alegerile prezindențiale din 1 noiembrie. Igor Dodon (candidat independent), Maia Sandu (candidată PAS), Tudor Deliu (candidat PLDM), Violeta Ivanov (candidată PP ȘOR), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA).

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt planificate pentru data de 1 noiembrie.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata