Octavian Țîcu vrea din nou județe: “Moldova trebuie să revină la organizarea administrativă”

0 79

Republica Moldova trebuie să revină la organizarea administrativă pe județe cu o autonomie largă, după modelul României, consideră candidatul Partidului Unității Naționale la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu. Într-un interviu pentru portalul nordnews.md, Țîcu afirmă că acest lucru va aduce mai mulți bani în bugetele locale.

“Să avem o reformă administrativă bazată pe descentralizare și unități județene compacte care arată în România performanțe uluitoare.Dacă puteți să vă imaginați că în România șapte județe, erau cinci, dar acum sunt șapte, care sunt fiecare în parte mai bogate decât Republica Moldova. Orice județ în România are o autonomie mai largă decât autonomia Găgăuză”, a declarat candidatul PUN la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu.

Octavian Țîcu, care pledează pentru unirea cu România, spune că este gata să renunțe la orice funcție în stat dacă autoritățile de la Chișinău vor delega toate împuternicirile Parlamentului și Guvernului de la București. Astfel, țara noastră va putea accesa fonduri și investiții europene fără dificultate. Candidatul PUN, Octavian Țîcu, este numărul șapte în buletinul de vot.

 

sursa: publika.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata