Ofițer din Criuleni, reținut: A încercat să mituiască un angajat SIS

0 63

O angajată a Inspectoratului de Poliție Criuleni a fost reținută în flagrant delict pentru 72 ore, de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) în colaborare cu angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție

Funcționara vizată a propus și a oferit unui angajat al SIS, atât personal, cât și prin intermediari 500 de euro de la începutul lunii decembrie 2020, până la momentul reținerii. Banii erau oferiți pentru îndeplinirea unei acțiuni ce ține de exercitarea atribuțiilor funcției de serviciu și anume pentru urgentarea și soluționarea pozitivă a procedurii de acordare a dreptului de acces la secretul de stat.

„În temeiul bănuielii rezonabile de săvârșire a infracțiunii prevăzute de art. 325 alin. (1) Cod penal al Republicii Moldova, Corupere activă, la 12.06.2021, ora 15:00, în mun. Chișinău, în consecința transmiterii mijloacelor financiare în valoare de 500 de euro angajatului SIS al RM, funcționară a IP Criuleni a fost reținută în flagrant delict pentru 72 ore. În continuare, sunt efectuate acţiuni de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor și complicitatea altor persoane în acest caz”, informează Ministerul Afacerilor Interne printr-un comunicat de presă.
SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata