OMS avertizează că există riscul apariției unor noi pandemii. Solicitarea urgentă a Organizației

0 64

OMS avertizează că există riscul apariției unor noi pandemii, motiv pentru care solitică suspendarea la nivel mondial a vânzării de mamifere sălbatice vii pe pieţele alimentare, scrie AFP, care citează un comunicat comun cu Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor şi Programul ONU pentru Mediu.

Organizația Mondială a Sănătății a subliniat riscul ridicat de transmitere la om a unor noi boli infecţioase: „Animalele, în special animalele sălbatice, sunt sursa a peste 70% dintre toate bolile infecţioase emergente la om, iar multe dintre aceste boli sunt cauzate de viruşi noi“.

După cum știi, teoriile experților OMS presupun transmiterea la om pe această cale a coronavirusului. În raportul lor recent privind originile bolii, ei precizează că piaţa din Wuhan pare să fi fost unul dintre cele mai importante puncte de răspândire a pandemiei, la sfârşitul anului 2019.

Organizaţiile solicită și o îmbunătăţire a regulilor de igienă şi dezinfectare în pieţele de acest gen pentru a reduce transmiterea bolilor de la animale la oameni, dar şi riscul de contagiune dintre comercianţi şi clienţi.

În plus, organizațiile cer și o reglementare pentru a controla creşterea şi vânzarea animalelor sălbatice destinate comercializării în pieţele pentru consum uman. Ele menționează că este importantă și instruirea inspectorilor veterinari în vederea aplicarii noilor reguli, cât şi pentru consolidarea sistemelor de supraveghere cu scopul de a detecta rapid noi agenţi patogeni şi a lansa campanii de informare şi conştientizare destinate comercianţilor şi clienţilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata