Operația pentru eliminarea apendicelui ar putea fi de domeniul trecutului. Ce au descoperit specialiștii

0 220

Efectuarea unei operații pentru eliminarea apendicelui poate ajunge de domeniul trecutului, după ce în urma unui studiu s-a constat că antibioticele ar fi la fel de eficiente precum o intervenție chirurgicală.

Medicii ar fi împărțit 1.500 de pacienți care sufereau de apendicită în două grupuri. Unii dintre ei au primit tratament cu antibiotice, în timp ce restul au fost supuși operațiilor, transmite Daily Mail.

Mai mult de 70% dintre pacienții cărora li s-au administrat antibiotice nu au fost nevoiți să apeleze la o intervenție chirurgicală în următoarele trei luni, potrivit rezultatelor cercetării de la Universitatea din Washington.

Mai mult, pacienții din ambele grupuri au raportat rate similare de recuperare la o lună după tratament.

Cum ar putea fi mii de operații evitate

Astfel, rezultatele sugerează că mii de operații ar putea fi evitate dacă medicii s-ar baza pe antibiotice în primă instanță.

Și oamenii de știință au precizat că antibioticele ar putea deveni un tratament standard pentru cei ce suferă de apendicită, mai ales în contextul în care spitalele acordă o importanță semnificativă pacienților infectați cu noul coronavirus, timpul pentru operații fiind limitat.

Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie a adăugat că 50.000 de persoane din Anglia sunt internate anual cu simptome specifice apendicitei. Și în SUA, aproape 12 milioane de persoane s-au prezentat la spital în decursul anului 2015 cu aceeași afecțiune.

Ce este apendicita

Apendicita reprezintă o inflamație ori infecție a apendicelui cecal, aflat în prelungirea tubului intestinal. Cea mai comună formă de tratament este intervenția chirurgicală, numită apendicectomie, pentru a înlătura imediat apendicele. Netratată, apendicita acută poate duce la aparitia peritonitei și se poate ajunge chiar la deces, din cauza infecției.

După operație, cei mai mulți sunt capabili să plece acasă a doua zi și să revină la activitățile normale după o săptămână. Dar, ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există și riscuri. Aproximativ unul din 10 pacienți suferă de efecte secundare după intervenție, cum ar fi infecția pielii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata