Orașul italian care nu te lasă în centru dacă nu faci consumație

0 62

Au așteptat luni de zile revenirea turiștilor, însă autoritățile din Florența interzic acum accesul persoanelor în centrul orașului pentru a evita supraglomerarea. Te poți, însă, plimba dacă mergi la un bar sau restaurant din zonă.

Primarul din Florența, Dario Nardella, spune că prin această decizie încearcă să combată efectele negative ale turismului, de aceea a cerut o taxă pentru tarabele de alimente de pe stradă. Hotârârea dată de primar interzice oamenilor să rătăcească prin zonele populare ale orașului în zilele de joi, vineri și sâmbătă.

Accesul în șase zone din centrul istoric al orașului – inclusiv zona populară a vieții de noapte din Santo Spirito – nu este permisă între orele 21:00 și 06:00. Există și excepții, dacă aceștia merg la barurile sau restaurantele din zona. Dar mâncatul sau băutul pe treptele bazilicii Santo Spirito este interzis. Oricine încalcă regulile va primi amenzi între 400 și 1.000 de euro.

Părerile sunt împărțite, unii sunt bucuroși, alții furioși. Unul dintre localnici Florenței a spus că autoritățile trebuie să se interzică mancatul sau băutul în zonă. Dar pentru asta, spune el, ar trebuie să se schimbe planificarea urbanistică pentru a interzice tarabele. Florența s-a născut din street food, dar din nefericire turiștii nu sunt educați și gunoiul, uleiul, ketchup-ul și sosurile ajung pe „pietra serena” care este astfel distrusă. Așa că primarul îi taxează și pe patronii de tarabe, pentru că este de părere că și ei poartă o parte din responsabilitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata