Padel | Egalitate între toate participantele la PRO Feminin 35+ după disputarea Cupei Independenței

0 57

Federația de Padel din Republica Moldova organizează în perioada 20-26 august 2021 prima ediție a turneului național ”Cupa Independenței la Padel”. Evenimentul face parte din Agenda Sportivă Anuală a FPRM, iar începând cu anul 2022 va deveni competiție internațională.

Denumirea oficială a evenimentului este ”I FPRM Cupa Independenței – Moldova Padel Tour I/C”, fiind încadrat în categoria I/C a Circuitului Național, unde campionii obțin câte 800 de puncte naționale, fiind dedicat Zilei Independenței Republicii Moldova și va fi organizat annual în luna august.

Partenerii principali ai turneului în acest an sunt Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) și Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova (CNOS), care au oferit pentru premianți cărți și reviste sportive, din arhiva de aur a presei sportive autohtone, materiale de o valoare incontestabilă, literatură care nu poate fi găsită în biblioteci și librării.

Competiția este una importantă și din punct de vedere a clasificării finale la Nivelul PRO Masculin Seniori, care va determina cine sunt liderii lotului national în vederea participării echipei naționale a Republicii Moldova la Campionatul European de padel 2021 care va avea loc la Bilbao între 4 și 10 octombrie.

”NewsIN” este partener media al Federației de Padel din Republica Moldova și al Cupei Independenței 2021.

Diana Racu și Elena Ratcovschi s-au impus la categoria veteranelor PRO 35+

Perechea formată din Diana Racu și Elena Ratcovschi au câștigat finala competiției veteranelor, doamne cu vârstele peste 35 de ani, la nivelul de performanță PRO, după ce au trecut în finală de rivalele Elena Organ și Tatiana Polucci, în două seturi, scor 7-5, 6-3.

Aceasta este a doua finală consecutivă în care se întâlnesc cele două perechi, după cea de la Campionatul Național, când s-a impus perechea Organ / Polucci.

După câștigarea competiției, Racu și Ratcovschi le egalează în topul circuitului Moldova Padel Tour la categoria PRO Feminin 35+ pe adversarele lor, toate patru sportive acumulând câte 1400 puncte.

Album FOTO, PRO Feminin 35+.

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=padel.moldova&set=a.2968135710090809

Andrian Burduja și Andrei Mihalachi s-au impus la categoria veteranilor PRO 35+

Perechea formată din Andrian Burduja și Andrei Mihalachi au câștigat finala competiției veteranilor, domni cu vârstele peste 35 de ani, la nivelul de performanță PRO, după ce au trecut în finală de Mihai Burciu și Adrian Balan, în două seturi, scor 6-3, 6-2.

Pentru Mihalachi acesta este primul turneu din carieră, obținând astfel primele 800 de puncte în Clasamentul Național.

După câștigarea competiției, Andrian Burduja îl egalează la vârful circuitului Moldova Padel Tour la PRO Masculin 35+ pe Mihai Burciu, ambii având după trei turnee disputate câte 1900 de puncte, fiind urmați de Adrian Balan cu 1700 puncte și Sergiu Durleștean cu 1400 puncte.

Album FOTO, PRO Masculin 35+.

https://www.facebook.com/media/set?vanity=padel.moldova&set=a.2968008013436912

Elena Organ și Dumitru Chitoroagă, câștigători la PRO Mixt 35+

Elena Organ, între liderele padelistelor moldovene, a câștigat, împreună cu Dumitru Chitoroagă, competiția la cel mai înalt nivel de performanță a ”maeștrilor” de peste 35 de ani, la probă mixtă.

Organ și Chitoroagă s-au impus cu 6-3, 6-2, împotriva perechii Elena Ratcovschi / Sergiu Tăbăcaru și cu 6-0, 7-6, în fața cuplului Diana Racu / Mihai Burciu.

Locul al doilea a fost ocupat de Racu / Burciu, care au trecut în trei seturi, 2-6, 6-3, 7-5, de Ratcovschi / Tăbăcaru.

După aceste rezultate, pe jumătatea feminină a Clasamentului Național, conduce Elena Organ cu 1700 de puncte, urmată de Elena Ratcovschi cu 1400 și Tatiana Polucci cu 1200, în timp cep e jumătatea masculină, lider este Mihai Burciu cu un total de 1600 de puncte, urmat de Sergiu Tăbăcaru (1100) și Sergiu Durleștean (900).

Album FOTO, PRO Mixt 35+. https://www.facebook.com/media/set?vanity=padel.moldova&set=a.2962566617314385

Alina Garabajiu și Cătălina Molodoi, învingătoare la Feminin Nivel 2

În prima mare bătălie a competiției au fost față în față doamnele de la Nivelul 2, chiar în prima zi a turneului. Alina Garabajiu și Cătălina Molodoi de la CAMI Club Sportiv și-au adjudecat medaliile de campioane după ce s-au impus în fața colegelor de club Tatiana Balan și Nadia Chirica, la capătul unui meci plin de pasiune și emoție, desfășurat pe durata a trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-3.

După acest rezultat, Garabajiu și Molodoi obțin fiecare câte 800 de puncte în Clasamentul Național la categoria Feminin Senioare Nivelul 2, în timp ce Balan și Chirica își trec în cont câte 500 de puncte.

Turneul continuă cu partidele la alte 11 tablouri competiționale, fiind un record în acest fel – 14 tablouri într-un singur eveniment, după ce în luna iulie, la Campionatul Național au fost organizate 13 tablouri de concurs.

Următorul turneu va avea loc în luna septembrie – I Trofeul Toamna Moldovei 2021.

Album FOTO, Nivelul 2. https://www.facebook.com/media/set?vanity=padel.moldova&set=a.2962566617314385

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata