Padel | Sofia Ababii și Daniel Tăbăcaru au câștigat prima finală la PRO Mixt Juniori

0 22

Federația de Padel din Republica Moldova organizează în perioada 20-26 august 2021 prima ediție a turneului național ”Cupa Independenței la Padel”. Evenimentul face parte din Agenda Sportivă Anuală a FPRM, iar începând cu anul 2022 va deveni competiție internațională.

Denumirea oficială a evenimentului este ”I FPRM Cupa Independenței – Moldova Padel Tour I/C”, fiind încadrat în categoria I/C a Circuitului Național, unde campionii obțin câte 800 de puncte naționale, fiind dedicat Zilei Independenței Republicii Moldova și va fi organizat annual în luna august.

Partenerii principali ai turneului în acest an sunt Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) și Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova (CNOS), care au oferit pentru premianți cărți și reviste sportive, din arhiva de aur a presei sportive autohtone, materiale de o valoare incontestabilă, literatură care nu poate fi găsită în biblioteci și librării.

Competiția este una importantă și din punct de vedere a clasificării finale la Nivelul PRO Masculin Seniori, care va determina cine sunt liderii lotului national în vederea participării echipei naționale a Republicii Moldova la Campionatul European de padel 2021 care va avea loc la Bilbao între 4 și 10 octombrie.

”Punctul pe i” este partener media al Federației de Padel din Republica Moldova și al Cupei Independenței 2021.

Ababii și Tăbăcaru, învingători la PRO Mixt Juniori

Cupa Independenței a fost primul turneu din istoria padelului din Republica Moldova care a organizat și finale la PRO Juniori U16.

În finala probei mixte, perechea Sofia Ababii / Daniel Tăbăcaru a trecut în două seturi de cuplul format din Vera Racu / Greg Calalb, scor 7-5, 6-4.

Conform acestor rezultate, primul Clasament Național la PRO Juniori, proba mixtă, pe jumătatea feminină, este condus de Sofia Ababii cu 800 de puncte, urmată de Vera Racu cu 500 puncte. Pe jumătatea masculină, Daniel Tăbăcaru este lider cu 800 de puncte, urmat de Greg Calalb cu 500 de puncte.

13 tablouri de concurs.

Următorul turneu va avea loc în luna septembrie – I Trofeul Toamna Moldovei 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata