Paradox rusesc: Record de infecţii în săptămâna de vacanţă pentru combaterea pandemiei

0 51

Rusia a înregistrat un nou record de cazuri zilnice de coronavirus, în ciuda faptului că se află în mijlocul unei perioade de vacanţă de o săptămână pentru a combate răspândirea COVID-19.

Potrivit cifrelor publicate sâmbătă de guvern, 41.335 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, un record de la începutul pandemiei, conform Euronews.

De asemenea, Rusia a înregistrat 1.888 de decese în aceeaşi perioadă, o cifră în uşoară scădere faţă de statisticile de vineri.

Rusia este cea mai grav afectată ţară europeană, cu peste 8,7 milioane de cazuri de la începutul crizei sanitare şi un bilanţ de aproape 450.000 de morţi până la sfârşitul lunii septembrie.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat o perioadă de vacanţă între 30 octombrie şi 7 noiembrie pentru a limita infecţiile.

La Moscova, acest lucru a însemnat că şcolile, saloanele de înfrumuseţare, magazinele, sălile de sport şi alte servicii „neesenţiale” au fost închise.

Răspândirea rapidă a COVID în Rusia a fost facilitată de rata scăzută de vaccinare a populaţiei, pe fondul unei neîncrederi generalizate, doar 33,8% dintre ruşi fiind complet imunizaţi până în prezent.

Regiunea rusă Novgorod a prelungit deja perioada de vacanţă cu încă o săptămână, în condiţiile în care cazurile continuă să crească.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata