Parlamentul va examina în următoarele două săptămâni un proiect privind crearea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor ”laundromatului rusesc”

0 47

Parlamentul va examina în următoarele două săptămâni un proiect de hotărâre privind crearea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor ”laundromatului rusesc”, prin care au fost ”spălate”, cu  suportul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova, peste 20 de miliarde de dolari.

Proiectul a fost elaborat încă în luna ianuarie de deputații Platformei Demnitate și Adevăr, dar a fost respins de mai multe ori de Parlament. Și astăzi deputații socialiști s-au opus creării comisiei, în schimb pentru crearea ei au votat cei din PDM și ai Partidului Șor, astfel încât propunerea a acumulat numărul necesar de voturi.

Amintim că banii din așa-numita ”Spălătorie rusească”, care potrivit unor experți, s-ar ridica la 70 de miliarde de dolari, erau legalizați prin intermediul unor tranzacții dubioase pe teritoriul Republicii Moldova, în urma unor decizii judecătorești considerate ilegale de experți. Aproximativ 20 de judecători ar fi fost implicați în acest caz, dar unii dintre aceștia au fost repuși recent în funcție.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata