Partidul condus de fostul deputat comunist Mark Tkaciuc va participa la alegerile din 11 iulie

0 30

Membrii Partidului Acțiunii Comune Congresul Civic au anunțat că vor participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Decizia a fost luată miercuri, 12 mai, la Comitetul Republican al partidului.

Subiectul de bază la Comitetul Republican al Partidului Acțiunii Comune Congresul Civic a fost întocmirea listei candidaților la funcția de deputat în Parlament, la alegerile parlamentare anticipate.

Lista aprobată include 101 candidați la funcția de deputat. Printre ei se regăsesc economiști, reprezentanți ai societății civile, mediul științific, jurnaliști și publiciști, reprezentanți ai Administrației Publice Locale, pedagogi și medici. În jur de 60 la sută din listă sunt reprezentanți regionali. Majoritatea candidaților la funcția de deputat au fost înaintați la recomandarea comitetelor raionale ale Congresului Civic”, memționează reprezentanții Partidului Acțiunii Comune Congresul Civic.

Membrii partidului își argumentează intenția de a participa la alegerile parlamentare anticipate pentru „a schimba situația dezastruoasă spre care se îndreaptă țara noastră”.

Viitorul Parlament trebuie să rezolve problemele stringente ale cetățenilor țării noastre. Această tendință, cu mare regret, a fost neglijată de foștii deputați în ultimii 10 ani. Congresul Civic este unica formațiune politică care a reușit să îndrepte vizorul asupra problemelor societății moldoveneștii, precum și să propună Planul de Acțiuni întru rezolvarea acestora. În vederea dezbaterii Programului celor Cinci Modernizări propus de Congresul Civic, au fost invitați la discuție toate partidele politice din Republica Moldova, însă apelul nu s-a soldat cu vreun răspuns ce ar manifesta un oarecare interes constructiv. Republica Moldova nu mai dispune de timp pentru politicienii care vin la putere în lipsa unui plan concret de acțiuni”, precizează reprezentanții Partidului Acțiunii Comune Congresul Civic.

Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic, un partid cu viziuni declarat de stânga, s-a lansat duminică, 8 decembrie 2019, iar printre fondatori se numără și patru foști deputați comuniști, care au plecat cu scandal din partid.

Printre fondatori se număra foștii deputați comuniști Mark Tkaciuc, Iurie Muntean, Zurab Todua și Mihail Poleanschi, care au părăsit PCRM în anul 2014, după disensiuni apărute cu alți colegi din formațiunea politică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata