Partidul Nostru a depus la CEC actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea lui Renato Usatîi la funcția de președinte al țării

0 27

Marți, 1 septembrie, “Partidul Nostru” l-a desemnat oficial pe liderul formațiunii, Renato Usatîi, candidat la alegerile prezidențiale și a depus la Comisia Electorală Centrală actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor susținătorilor candidatului.

Renato Usatîi este singurul candidat la prezidențiale care, de facto, a fost înaintat nu de partidul pe care îl conduce, ci de către cetățenii Republicii Moldova. Pe parcursul lunii august, oamenii au publicat pe rețelele de socializare zeci de mii de înregistrări video, mesaje și poze în sprijinul candidaturii lui Usatîi. Consiliul Național al partidului doar a perfectat din punct de vedere juridic acest îndemn al poporului.

Prin altă decizie a Consiliului Național a fost constituit grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea lui Renato Usatîi. Grupul a fost constituit din 100 de persoane, venite la Chișinău din toate regiunile țării. Potrivit legii, CEC, în termen de 3 zile de la recepționarea dosarului, trebuie să ia o decizie asupra înregistrării grupului de inițiativă. Ulterior, acesta urmează să colecteze cel puțin 15 mii, dar nu mai mult de 25 de mii de semnături. Acestea sunt prezentate la CEC, iar autoritatea electorală le va examina și va lua o decizie în privința înregistrării candidatului.

După depunerea actelor la CEC, în declarațiile pentru presă Renato Usatîi a spus că aceste alegeri prezidențiale sunt primele cu participarea sa, amintind că în 2016 a fost exclus din cursa pentru fotoliul de șef de stat după ce Curtea Constituțională a modificat ilegal censul de vârstă pentru candidați de la 35 la 40 de ani. Iar doi ani mai devreme, în 2014, a fost exclus abuziv din alegerile parlamentare partidul ”Patria”, cap de listă al căruia era Renato Usatîi. Recent, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a găsit vinovate autoritățile de la Chișinău de încălcarea legii pentru excluderea formațiunii din scrutin.

”Vor fi primele alegeri cu participarea mea. Sunt sigur că ceea ce s-a întâmplat în 2014 și 2016 nu-și va permite nimeni să o repete. Sunt singurul candidat care, de jure a fost delegat de către partid, dar de facto s-au pronunțat zeci de mii de cetățeni din toată țara”, a declarat Renato Usatîi.

Liderul Partidului Nostru și-a exprimat speranța că această campanie electorală va fi una curată, iar candidații se vor respecta reciproc, indiferent de culoarea politică. El a menționat că își dorește ca oponenții săi să nu recurgă la serviciile diferitor troli și bloggeri, cum au procedat socialiștii, care în ultimele zile au răspândit știri false precum că Usatîi ar intenționa să prezinte la CEC semnături contrafăcute pentru a se victimiza și a fi scos din alegeri. Scopul acestor acțiuni, potrivit acelorași informații, este pregătirea de către liderul Partidului Nostru a pistei pentru alegerile parlamentare anticipate.

”Nu vom permite nimănui să-și bată joc de partidul nostru politic. Dacă cineva își va permite măcar prin somn vreo ilegalitate sau vreun abuz în adresa noastră, va primi o replică foarte dură. Cum se vor comporta cu noi, așa ne vom comporta cu ei”, a punctat Renato Usatîi.

Ședința Consiliului Național al Partidului Nostru și constituirea grupului de inițiativă în susținerea candidatului formațiunii, Renato Usatîi, la funcția de președinte al RM

Ședința Consiliului Național al Partidului Nostru și constituirea grupului de inițiativă în susținerea candidatului formațiunii, Renato Usatîi, la funcția de președinte al RMЗаседание Национального совета Нашей партии и встреча с инициативной группой по сбору подписей в поддержку кандидата в президенты от НП

Опубликовано Усатыем Ренато-Renato Usatii Вторник, 1 сентября 2020 г.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata