Partidul Șor propune alocarea unei indemnizații asistenților sociali cu vechime în muncă

0 79

Deputata Partidului Politic Șor, Violeta Ivanov, propune ca asistenților sociali cu vechime în muncă să le fie acordată, de ziua lor profesională, o indemnizație unică. Parlamentara susține că în acest sens a fost elaborat un proiect de hotărâre, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Violeta Ivanov a declarat că asistenții sociali muncesc în condiții grele, iar remunerarea lor este insuficientă. „Ca să înțelegeți, un lucrător social cu studii superioare are în prezent un salariu de aproape patru mii de lei, adică de două ori mai mic decât salariul mediu. Din aceste cauze, oamenii pleacă din sistem, iar situația se înrăutățește de la an la an.  De exemplu, în anul 2018, în țară erau angajați și activau doar 1 166 de unități de asistent social comunitar, care au oferit servicii de asistență socială pentru peste două sute de mii de familii defavorizate”, a menționat Violeta Ivanov.

Deputata a mai anunțat că fracțiunea lucrează asupra unui pachet legislativ complex în vederea asigurării unor condiții de lucru decente pentru asistenții sociali. „În perioada imediat următoare, vom propune o reformă care include mai multe inițiative legislative în acest domeniu, în special ce țin de majorarea salariilor, stimularea creșterii numărului de asistenți sociali și asigurarea condițiilor corespunzătoare pentru angajații din sector”, a notat parlamentara.

Ziua lucrătorului din sfera protecției sociale a populației este marcată în Republica Moldova în a treia duminică a lunii septembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata