PAS a depus la CEC listele cu semnături în susținerea înregistrării Maiei Sandu la alegerile prezidențiale

0 71

Grupul de inițiativă în susținerea Maiei Candu a depus pe 23 septembrie la Comisia Electorală Centrală listele de subscripţie în vederea susținerii candidatei la funcția de președinte al Republicii Moldova. Aceasta a fost desemnată de către Partidul Acțiune și Solidaritate.

x
Maia Sandu a declarat că echipa sa a reușit să adune peste 30 000 de semnături.

Verificarea documentelor și a listelor de subscripție urmează să fie realizată în decursul a 7 zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

În același timp, în fața sediului CEC a fost organizat un protest la care participă susținătorii PAS, dar și mai mulți deputați ai formațiunii.

Amintim că alegerile prezidențiale sunt planificate pentru 1 noiembrie. În cadrul scrutinului și-au anunțat intenția de a candida 13 concurenți electorali, însă doar 3 au fost, deocamdată, înregistrați de CEC: Renato Usatîi, Andrei Năstase și Tudor Deliu.

Totodată, CEC a respins cererea lui Andrian Candu de a fi înregistrat în calitate de candidat la scrutinul prezidențial, pe motiv că nu a întrunit numărul necesar de semnături valide în susținerea sa. Liderul Pro Moldova a calificat decizia drept o comandă din partea președintelui Igor Dodon și a anunțat că a contestat-o în instanță.

Un alt pretendent la funcția de președinte, Alexandr Kalinin, a anunțat că nu se va înscrie în cursa electorală, așa cum a anunțat anterior. Politicianul a explicat că a luat această decizie după ce un membru al grupului său de inițiativă ar fi fost agresat fizic de către un susținător al PSRM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata