PAS a sesizat Curtea Constituțională referitor la Legea Bugetului pentru 2021; „Banii sunt repartizați primăriilor pe criterii politice”

0 70

Potrivit deputatului suma de peste 300 de milioane de lei este repartizată primăriilor pe criterii politice.

„Prevederile, care au fost contestate la Curtea Constituțională, au fost aprobate în mod ilegal de către majoritatea parlamentară.

Mai mult, aceste prevederi, adoptate la miez de noapte, sunt o batjocură față de banii publici, o batjocură față de impozitele achitate de cetățeni.

Suma de 303 milioane de lei a fost repartizată după principiul care primar este mai loial lui Igor Dodon sau lui Ilan Șor.

Nu este corect ca unii deputați, prin înțelegeri obscure, să afecteze autonomia locală și să distribuie banii după propriul plac”, a menționat deputatul.

Petru Frunze a mai adăugat că în timp ce unele autorități locale depun eforturi enorme ca să dezvolte comunitățile, încearcă să atragă proiecte,

cheltuie bani pentru studii de fezabilitate, alte localități primesc bani doar pentru că primarii sunt loiali unor deputați sau unor partide politice.

„De exemplu, raionul Ialoveni a primit câte trei lei per locuitor.

Cei mai mulți bani i-a primit raionul Orhei, în timp ce primăria Peresecina nu a primit nici un bănuț”, a spus Petru Frunze.

tabel

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata