PAS cere Guvernului să retragă proiectele politicii fiscale și bugetului de stat

0 29

Fracțiune Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în Parlament solicită Guvernului să retragă proiectele politicii bugetar-fiscale și bugetului de stat și să vină cu altele în loc. Despre aceasta deputatul Igor Grosu a declarat pe 2 decembrie în cadrul unui briefing de presă la Parlament.

„Majoritatea formată din socialiști, deputații din Partidul „Șor” și transfugi împing spre votare în prima lectură aceste proiecte. Cerem Guvernului să vină cu un alt proiect de buget și un alt proiect de politică fiscală, astfel acesta va deveni un document de istorie, despre dezastrul pe care ni-l lasă președintele în exercițiu Igor Dodon și Guvernul său”, a spus Igor Grosu.

Alesul poporului este de părere că acest proiect este în dezavantajul oamenilor și agenților economici, lăsați potrivit lor de izbeliște, în plină criză.

„Vin cu politica bugetar fiscală pe furiș, fără să le arate publicului și fără să le lase puțin timp deputaților. Boțesc astfel încât să nu iasă în lumină toate nedreptățile. Acest proiect va arunca țara într-o sărăcie și mai mare”, a spus deputatul.

Parlamentarul declară că prin acest buget autoritățile se răzbună pe cetățenii care nu l-au votat pe Igor Dodon la alegeri. „Sunt o sumedenie de măsuri îndreptate împotriva oamenilor, en exemplu este anularea premiilor unice de sărbători pentru pensionari”.

Igor Grosu a mai spus că acest proiect poate duce la scumpiri în lanț și falimentarea mai multor agricultori, în schimb ar avantaja potrivit lui importatorii și holdingurile mari.  „Este prevăzută majorarea taxei TVA de la 8%, la 12%”.

Totodată, deputatul crede că dacă se vor vota proiectele politicii bugetar-fiscale și bugetului de stat, atunci se vor introduce scheme noi. „Se prevede introducerea unui nou tip de țigarete, includerea unei măsuri ce ține de importul de medicamente neautorizate pe piața locală, se aruncă peste 60 de milioane de le pentru Arena Chișinău”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata