PAS: Decizia Curții Constituționale e justă. Așteptăm decretul de dizolvare a Parlamentului

0 37

Partidul Acţiune şi Solidaritate salută decizia de astăzi, 15 aprilie, a Curţii Constituţionale din Republica Moldova, care a constat că există circumstanțe privind dizolvarea Legislativului.

„Partidul Acţiune şi Solidaritate salută decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova privind existenţa circumstanţelor care justifică dizolvarea Parlamentului

de legislatura a X-a. Considerăm că este o decizie favorabilă, justă şi oportună. Am afirmat mereu că principala problemă a acestei ţări este o guvernare incapabilă, iresponsabilă, care se baza pe o majoritate parlamentară coruptă şi toxică.

Aşteptăm decretul prezidenţial de dizolvare a Parlamentului şi declanşarea procesului electoral”, se arată în mesajul formațiunii.

Astăzi, 15 aprilie, Curtea Constituțională a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

„Se constantă drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului imposibilitatea formării Guvernului în conformitate cu prevederile Constituției”,

a spus Domnica Manole.

Hotărârea CC este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și urmează să fie publică în Monitorul Oficial.

La prezentul aviz au fost formulate două opinii separate. Este vorba despre opinia separată a judecătorului Vladimir Țurcan

și opinia disidentă a judecătorului Serghei Țurcan.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata