PAS înaintează spre ideea de dizolvare a Parlamentului și prezintă 10 argumente pentru care trebuie îndeplinit dezideratul

0 62
PAS înaintează spre dizolvarea Parlamentului și prezintă 10 argumente pentru care trebuie îndeplinit dezideratul. Secretarul general PAS, Andrei Spînu, a enumerat cele 10 motive pe pagina de Facebook a Partidului Acțiune și Solidaritate.
“1. Acest parlament nu mai reprezintă voința cetățenilor exprimată prin votul din 15 noiembrie;
2. Acest parlament nu are o majoritate. PSRM și PSHOR nu își asumă deschis alianța. Această alianță “ascunsă” este una oligarhică și dăunătoare țării;
3. Acest parlament încalcă toate procedurile de aprobare a proiectelor de legi, la limita uzurpării puterii în stat;
4. Acest parlament a fost ales în baza regulilor impuse de Plahotniuc;
5. Acest parlament e plin de deputați care se regăsesc în investigații jurnalistice despre corupție și în raportul Kroll despre furtul miliardului;
6. Acest parlament susține un guvern care a fost incapabil să gestioneze eficient criza pandemică și cea economică;
7. Acest parlament tolerează traseismul politic și nu a încurajat investigarea coruperii deputaților;
8. Acest parlament are cel puțin un deputat care nu votează după propria conștiință și credință. Se poate constata că dl Gațcan este forțat de vecinul de fotoliu să voteze împotriva voinței lui. Risc să presupun că alți mulți deputați votează la fel;
9. Acest parlament și-a pierdut toată credibilitatea la nivel internațional după voturile din 3 decembrie. Ultimele declarații ale principalilor parteneri externi ai Republicii Moldova demonstrează acest lucru.
10. La final, majoritatea liderilor politici din parlament s-au expus pentru dizolvarea acestui parlament și organizarea alegerilor anticipate. Ce așteptați?”, este întrebarea retorică de la finalul postării.
PAS consideră că cea mai simplă cale spre dizolvarea Parlamentului este demisia sau demiterea Guvernului. Maia Sandu a declarat zilele trecute că dacă premierul Ion Chicu nu va demisiona în următoarele zile, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar putea propune o moțiune de cenzură a guvernului. Declarația a fost făcută de președinta aleasă a țării în cadrul ediției din 7 decembrie a emisiunii „În Profunzime” de la PRO TV Chșinău. 

„Dacă în următoarele zile nu vom vedea demisia guvernului, atunci, cel mai probabil, colegii de la PAS, din parlament, vor veni cu moțiunea de cenzură împotriva guvernului. Noi auzim celelalte partide, mai ales pe socialiști, care vorbesc despre faptul că și ei își doresc alegeri parlamentare anticipate și caută soluții. Noi le oferim cea mai ușoară soluție, deci cel mai scurt drum către anticipate”, a declarat Maia Sandu.

De cealaltă parte, deputații Vasile Bolea de la socialiști și Marina Tauber de la Partidul „Șor” spun că trebuie să desfășoare consultări în fracțiuni pentru a decide dacă vor vota pentru o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, în contextul în care aceasta va fi înaintată de către exponenții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platformei DA. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata