PAS primește lunar 1 milion de lei din bugetul de stat

0 24

PAS a luat anul trecut de la stat peste nouă milioane de lei datorită performanțelor electorale. Potrivit liderului PAS, la următoarele alegeri partidul va cere din nou bani de la oameni pentru campania electorală, declară Andrei Spînu în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Doar pe parcursul anului trecut, din bugetul de stat, pentru finanțarea PAS au fost alocați în jur de 9 milioane de lei, transmite sinteza.org. Totodată, potrivit lui Andrei Spînu, doar printr-o astfel de finanțare poate fi făcută o politică curată.

Întrebat dacă nu consideră necesar să aloce acești bani pentru a compensa facturile cetățenilor, acesta a răspuns evaziv, dând de înțeles că ei au luptat pentru finanțarea partidelor, iar compensarea facturilor cetățenilor va fi făcută din alte surse.

”Noi am luptat, pentru finanțarea partidelor politice din bugetul de stat. Este un subiect de prin anii 2009. Această luptă a tuturor care au fost a dus la situația în care nu putem să avem partide care pot să fie din surse neclare, astfel am scăpat de scheme, corupție și acum partidele pot să facă o politică cît de cît curată. Eu cred că această finanțare trebuie să rămînă. Aceasta le va permite partidelor politice să se consolideze, să își dezvolte infrastructurile și să devină o forță politică în stat”, a spus Spînu.

Potrivit ministrului infrastructurii, PAS este unul din puținele partide din Republica Moldova care a reușit pe parcursul anului trecut să adune peste 6000 de cotizații de partid.

http://
Sursa: sinteza.org

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata