PAS va contesta decizia CEC de astăzi la Curtea de Apel

0 33

Partidul Acțiune și Solidaritate va contesta la Curtea de Apel Chișinău (CA) decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind numărul secțiilor de votare care urmează să fie deschise în diasporă pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Anunțul a fost făcut de deputatul Igor Grusu, după ce membrii CEC au decis majorarea numărului secțiilor de votare peste hotare de la 139 la 146.

„O să contestăm decizia la Curtea de Apel. O să epuizăm toate căile pentru ca cetățenii din diasporă să poată vota”, a declarat Igor Grosu în fața protestatarilor.

„Rușine!”, „Rușine!”, au strigat oamenii.

„S-au înregistrat peste 100.000 de oameni din diasporă pentru alegerile anticipate și uitați-vă ce fac ei. Ei duc la decredibilizarea unui proces normal în stat.

Sluga lui Dodon, Lebedinschi vrea să împiedice exprimarea liberă a drepturilor cetățenilor. Cerem ca aceste 100.000 de înregistrări prealabile să conteze.

Această adăugare simbolică a secțiilor de vot încearcă să calmeze spiritele. Vom merge mai departe!”, a menționat Natalia Gavrilița.

Amintim că CEC și-a schimbat decizia din 5 iunie și a majorat numărul secțiilor de votare peste hotare de la 139 la 146. Suplimentar s-au adăugat secții de votare în Germania, Franța, Italia și Marea Britanie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata