Patru grădinițe și o școală din R. Moldova, în carantină. Câți elevi și profesori au fost testați pozitiv la COVID-19

0 45

O instituție de învățământ general din Republica Moldova activează la distanță din cauza carantinei. Ministerul Educației informează că numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 194, iar 2710 elevi au fost plasați în regim de autoizolare.

Potrivit informațiilor, 154 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 83 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 54 de persoane, iar alte 34 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 25-29 ianuarie, au fost înregistrați 15 elevi s-au infectat cu noul virus, 11 – cadre didactice și două din personalul nedidactic și auxiliar. De asemenea, 17 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

Tot în aceeași perioadă, patru studenți au fost testați pozitiv cu Covid-19, iar în autoizolare se află 11. În învățământul superior, cinci cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 2 persoane.

La momentul actual, patru grădinițe și 29 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 18, iar alți 853 de copii se află în autoizolare. 54 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 103 cadre didactice.

Amintim că bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 159 804.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata