Pavel Filip cere anularea deciziei privind revenirea elevilor la școală: Nu mai vrem morți

0 118

Liderul PDM, Pavel Filip, cere anularea deciziei Comisiei naţionale extraordinare pentru sănătate publică privind reluarea procesului educaţional în Republica Moldova, începând cu 16 martie.

“Cât costă viaţa unui om? O săptămână de lockdown costă 1,2 mlrd de lei. Dar cât costă viaţa scriitorului Nicolae Dabija?

Cât costă viaţa unui profesor, care de luni merge la şcoală, expus acestui virus? Cât costă viaţa celor 38 de oameni care au murit azi?

Dar a celor 200 care au murit săptămâna asta? Dar a celor 4000 care au murit timp de 1 an? Cine îi calculează? Cât e asta în bani? Cât ne costă?

Care e logica acestor decizii? Cum, în aceste circumstanţe extraordinar de grave, să ne trimitem profesorii în prima linie, când ştim că mulţi dintre ei sunt în vârstă,

iar virusul e mai agresiv ca niciodată? Alte ţări mai dezvoltate decât noi stau în lockdown dur. Veţi spune că îşi permit, dar la noi nu rezistă economia.

Ne pasă mai mult de economie decât de oameni? Dacă economia nu rezistă, trebuie să căutăm bani, să împrumutăm, să găsim de oriunde,

să le dăm oamenilor de afaceri şi celor care au nevoie. Consider că nu trebuie să menţinem economia cu preţul vieţii învăţătorilor noştri, dar prin ajutoare concrete pompate în economie. Cred că această decizie trebuie anulată, iar autorităţile să vină cu un plan de redresare a economiei şi susţinere a businessului.
Nu mai vrem morţi. Ajunge”, susţine Pavel Filip.

Amintim că procesul educaţional va fi reluat în Republica Moldova începând cu 16 martie. Decizia a fost luaă vineri de către Comisia naţională extraordinară

pentru sănătate publică .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata