Pavel Filip, despre pretinsul „Guvern Durleșteanu”: Nu există guverne tehnocrate

0 80

În timp ce candidatul propus de PSRM-„Pentru Moldova” la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, anunță că și-ar dori un Executiv „pur tehocrat,

cu diasporă, cu profesioniști”, liderul PDM și fostul prim-ministru, Pavel Filip, susține că acest lucru este imposibil.

Potrivit președintelui Partidului Democrat, „lucrurile nu trebuie privite atât de simplu, ci mult mai complex”, scrie deschide.md.

Am spus-o și atunci când am fost în funcția de prim-ministru: nu există guverne tehnocrate. Să fie foarte clar, Guvernul este emanația politicului.

Orice Guvern poate avea o activitate atunci când are un suport politic. Dacă nu ai suport politic nu poți face absolut nimic”,

a declarat el în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4.

Potrivit liderului PDM, dacă nu există o majoritate în Parlament, toată activitatea aleșilor poporului „este una nocivă pentru țară,

pentru că în prim plan iese populismul”.

Toți, dacă știu că merg în anticipate, vor veni doar cu populisme, vor vota doar poiecte populiste care nu neapărat fac bine țării…

Cu reforme serioase niciodată nu va veni nimeni. Țara nu se mișcă înainte fără reforme, dar reformele poți să le faci atunci când ai un suport politic.

Știind că vei fi criticat de către cetățeni, dar tu vei rezista acest mandat pentru că pentru că ai un suport”, spune el.

Pavel Filip precizează că nu poți fi un prim-ministru fără a răspunde la întrebarea „care va fi suportul politic acordat”?

El a mai spus că nu crede în intenția Partidului „ȘOR” de a organiza un scrutin parlamentar anticipat.

Liderul democraților a precizat că PȘ  „a investit zeci de milioane de dolari” și nu-și dorește anticipate.

Pentru ce au făcut această investiție? La ce se gândește omul care a acceptat aceasta cu suportul lui Șor?

Poate are intenții nobile, intenții bune și poate din necunoștința a acestei situații politice a procedat într-o asemenea manieră”, a punctat el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata