Pavel Filip despre votarea Guvernului Gavriliţa: Nu vom participa la acest teatru al absurdului

0 35

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, spune că fracţiunea PDM din Legislativ, cel mai probabil, nu va participa la şedinţa în timpul căreia Natalia Gavriliţa

va cere vot de încredere deputaţilor, calificând situaţia drept un ,,teatru al absurdului”. În plus, Filip îi cere şefului statului să iasă cu o adresare publică în faţa cetăţenilor pentru a-i informa despre posibilităţile autorităţilor de a gestiona criza pandemică şi economică până la alegerile parlamentare anticipate, informează IPN.

Liderul Partidului Democrat spune că fracţiunea PDM îşi doreşte o discuţie cu candidatul desemnat, Natalia Gavriliţa,
pentru a înţelege dacă intenţiile acesteia de a guverna ţara sunt serioase sau nu. În acelaşi timp, dacă premierul desemnat nu-şi doreşte voturile deputaţilor

în Parlament, democraţii îi cer şefului statului să propună modalităţile de gestionare a crizei pandemice şi economice până la alegerile anticipate.

,,Suntem într-o confuzie totală. În mod normal, dna Gavriliţa ar trebui să ceară vot de încredere, eu cred că ea va cere vot de neîncredere.

Preşedintele Maia Sandu trebuie să vină cu o adresare foarte sinceră către popor. Şi să ne spună că doreşte  alegeri anticipare, dar până atunci vom avea bani
de pensii, salarii, va avea cine gestiona criza sanitară, vom obţine vaccinul şi vom începe vaccinarea”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii ,,Moldova în direct”

de la postul public de televiziune.

Pavel Filip spune că fracţiunea PDM, cel mai probabil, nu va fi prezentă la şedinţa plenară în timpul căreia va fi examinat programul de guvernare al cabinetului

propus de Natalia Gavriliţa.

,,Cel mai probabil, noi nu vom participa la acest teatru al absurdului. Nu văd sensul să te duci, să adresezi întrebări, să obţii răspunsuri,

după care să nu votezi pentru că nu doreşte să fie votat candidatul”, a mai spus Pavel Filip.

În acelaşi timp, liderul democraţilor s-a arătat sceptic în privinţa sincerităţii partidelor din Parlament de a declanşa alegeri anticipate.

,,Imaginaţi-vă fracţiunea Şor, cred că cifra pe care a investit-o în deputaţii lor pentru crearea platformei Pentru Moldova depăşeşte suma de 10 milioane de dolari.

Ei nu au făcut această investiţie pentru a merge la alegeri parlamentare. Eu nu cred că ei îşi doresc aceste alegeri”, a declarat Pavel Filip.

Astăzi, biroul permanent al Parlamentului se întruneşte  pentru a decide data primei şedinţe plenare din sesiunea de primăvară-vară. Potrivit liderului PAS, Igor Grosu, echipa guvernamentală condusă de Natalia Gavriliţa se va prezenta în Parlament săptămâna viitoare pentru a-şi prezenta programul de guvernare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata