Pavel Filip: Pentru PSRM e mai importantă limba rusă decât lipsa paturilor

0 76

Liderul Democrat critică decizia deputaților PSRM că nu au susținut astăzi crearea unei comisii speciale care să identifice măsuri urgente de combatere Covid-19 și de depășire a crizei sanitare. Filip adaugă că în același timp socialiștii sunt mai preocupați statutul limbii ruse decât lipsa paturilor în spitale.

„Pentru PSRM e mai important statutul limbii ruse decât lipsa paturilor în spitale și rata uriașă de infectări cu COVID-19. Republica Moldova are cea mai mare rată de teste pozitive din toată Europa. Am ajuns la 100 de mii de cazuri, 1600 zilnic. Totuși, fracțiunea socialiștilor nu a susținut astăzi crearea unei comisii speciale care să identifice măsuri urgente de combatere a acestui virus și de depășire a crizei sanitare, așa cum am propus. Între timp, Parlamentul creează alte 7 comisii, la alte teme, numai nu la cel mai urgent subiect din țară. Care sunt preocupările lor?”, precizează fostul premier.

Amintim că deputații socialiști Adrian Lebedinschi, Vasile Bolea și Bogdan Țîrdea au înregistrat un proiect de lege ce ar oferi statut special limbii ruse pe teritoriul R.Moldova. Potrivit documentului înregistrat la secretariatul Parlamentului, cunoașterea limbii ruse ar urma să devină obligatorie pentru funcționarii de stat, și asta pentru că cei din urmă vor fi obligați să răspundă la cererile cetățenilor în limba în care a fost făcută adresarea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata