Pavel Voicu, despre nunta fiului premierului Ion Chicu: „Nu este nicio decizie de a sancționa, pentru că nu a avut loc un eveniment”

0 157

 

Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu susține că nu a fost luată nicio decizie privind sancționarea organizatorilor sau a administrației localului unde ar fi avut loc nunta fiului prim-ministrului Ion Chicu. Mai mult, acesta a dat de înțeles că poliția are treburi mai importante de investigat, decât această anchetă. Declarația a fost făcută pentru PRO TV Chișinău.

Jurnaliștii l-au întrebat pe ministrul Afacerilor Interne dacă au fost aplicate sancțiuni în legătură cu desfășurarea nunții fiului prim-ministrului Ion Chicu, în pofida interdicției Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

„Dar  de ce trebuie să fie neapărat amendat? Dvs puneți o întrebare provocatoare. Pot să vă spun că, până la moment, nu am depistat în acțiunile domnului Chicu careva acțiuni ilegale, pentru a fi tras la răspundere. Mai întâi de toate, este proprietarul localului, chiar dacă era să fie încălcări, sunt organizatorii – care este fiul domnului Chicu. Însă la moment nu este o decizie de a sancționa, pentru că nu a avut loc un eveniment”, a declarat Pavel Voicu.

Mai mult, ministrul de Interne a sugerat că oamenii legii au în gestiune anchete mai importante decât aceasta.

„Cred că este și finalitatea. Eu nu am luat la control, nu este un eveniment atât de important, avem cazuri deosebit de grave. Mă focusez pe altceva. Cred că colegii de la IGP au luat deja decizii”, a adăugat Voicu.

Amintim că, după mai multe zile în care nu a comentat subiectul, premierul Ion Chicu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că fiul său nu a organizat o nuntă propriu-zisă, așa cum s-a vehiculat în presă, ci doar „o masă de sărbătoare” la care ar fi participat doar „unchii și mătușile” tânărului. Premierul țării a mai spus că toate regulile impuse de Comisia națională extraordinară de sănătate publică au fost respectate, inclusiv numeric.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata