PCRM: Maia Sandu e un președinte neconstuțional, la fel cum a fost Igor Dodon

0 64

Maia Sandu este o președintă neconstituțională, la fel cum până la ea a fost președintele Igor Dodon. Din punct de vedere al normelor juridice, între ei nu există absolut nicio diferență. Despre aceasta a declarat PCRM într-un comunicat de presă.

„Un stat este obligat să trăiască și să activeze conform legilor scrise, principala din acestea fiind Constituția. Orice acțiune care nu corespunde Legii Fundamentale este o crimă de stat. De asemenea, e complicat să fie înțeleasă legitimitatea morală și politică a președintelui învingător. Doar două milioane din cele 3,6 milioane de buletine de vot tipărite pentru al doilea tur de scrutin au rămas nesolicitate”, se arată în comunicat.

Potrivit Partidului Comuniștilor, aceștia au declarat boicot în primul tur al alegerilor prezidențiale: „ Putem considera că pe teritoriul Republicii Moldovei alegerile n-au avut loc, deoarece la secțiile de votare s-au prezentat mai puțin de 30 la sută din numărul alegătorilor”.

Aceștia mai spun că, chiar dacă l-au criticat pe Dodon din 2012, nu înseamnă însă că salută alegerea Maiei Sandu: „Între noi se află o enormă prăpastie doctrinară și ideologică”.

Mai mult, PCRM s-a declarat drept forță politică ce se află în opoziție principială față de președinta Maia Sandu.

„Totodată, noi suntem dispuși să sprijinim acele acțiuni care vor fi direcționate la lupta împotriva mafiei și corupției – în cazul în care această luptă nu a fost doar o promisiune electorală. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, de asemenea, insistă asupra faptului că „președintele” Sandu trebuie să-și îndeplinească principala sa promisiune electorală – să dizolve Parlamentul în cel mai scurt timp”, mai scriu aceștia.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata