PDM propune trei măsuri de urgenţă pentru combaterea pandemiei: Suntem într-o criză fără precendent

0 60

PDM propune trei soluții rapide și necostisitoare pentru combaterea pandemiei. „Gestionarea pandemiei COVID-19 a eşuat în R. Moldova, iar autorităţile au lăsat mâinile în jos. Suntem într-o criză fără precendent.”

Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă.

„Peste 40% este rata de teste pozitive. În România și Ucraina această cifră este mai mică. Autoritățile ne anunță că nu mai avem paturi în spitale. Acestea sunt trei soluţii care pot fi implementate de urgenţă şi cu costuri minime, dacă guvernului îi pasă. Am sperat că executivul, după alegeri, se va lăsa de politică şi va trece la decizii şi măsuri urgente, dar nu a fost să fie”, a declarat Filip.

„1. Reguli clare pentru toţi. Fiecare cetăţean să înţeleagă ce i se permite şi ce nu. Toţi trebuie să înţeleagă că nu sunt permise adunările în masă.

2. Respectarea legii. Poliţia şi forţele de ordine să asigure respectarea restricţiilor.

3. Extinderea testării. Testarea rapidă pe bază de antigen. Un test costă 100 lei, iar rezultatul apare în 15-30 de minute. Este real să avem 30 de mii de teste zilnic”, a spus Filip.

Potrivit lui Filip, PDM vrea să fie constructiv și să pună umărul la soluții.

„Facem apel la celelalte partide din parlament să lase supărările şi să propună soluţii, dacă le au. Dacă partidele responsabile se vor așeza împreună la o masă de dialog, vom putea identifica soluții”, a conchis Pavel Filip.

Menționăm că în spitalele municipiului Chișinău nu mai sunt locuri libere pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Pacienții noi pot fi internați doar din contul celor externați zilnic, care reușesc să învingă infecția (circa 10 pe zi). Bilanțul persoanelor infectate în Republica Moldova a ajuns la 98 418 cazuri pe 23 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata