Percheziții în toate sectoarele Penitenciarului nr.15 Cricova

0 56

De la primele ore ale dimineții au loc percheziții în mai multe penitenciare din Republica Moldova. Potrivit informațiilor,

perchezițiile sunt efectuate în toate sectoarele Penitenciarului nr.15 Cricova, acțiunile fiind autorizate de magistrați.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că continuă acțiunile de urmărire penală în dosarul

privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care, recent, a fost reținut unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Operațiunea este realizată cu suportul DDS „Pantera” a ANP, INI, securitatea perimetrului exterior al Penitenciarului 15 fiind asigurată de către BPDS „Fulger”.

Amintim că, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis parțial demersul procurorilor PCCOCS, care au cerut mandat de arestare

pentru directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova. Astfel Serghei Demcenco a fost plasat în arest preventiv pentru 15 zile.

Serghei Demcenco a fost reținut luni, 15 februarie, și este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale.

Acesta riscă până la opt ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata