Perfectau acte medicale contra mită. Mai mulți angajați ai sistemului medical din Bălți și Fălești, suspectați de trafic de influență

0 39

Mai mulți lucrători medicali din orașul Fălești și mun. Bălți sunt suspectați de trafic de influență. Din decembrie 2020, aceștia ar fi eliberat formulare medicale contra mită.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, un bărbat de 78 de ani, lucrător medical din orașul Fălești și o femeie de 42 de ani, angajată a unei companii de asigurări din Bălți, împreună cu alți intermediari din sistemul medical, susțineau că au influenţă asupra membrilor Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din cadrul Spitalului Raional Fălești și perfectau acte medicale.

Aceștia ar fi favorizat eliberarea unor formulare medicale printre care, adeverințe medicale pentru obținerea permisului de conducere (formularul nr.083/e), avize consultative narcologice pentru dreptul de a fi admis la cursuri de șoferi, autorizații de achiziționare a armelor și munițiilor aferente (formularul nr.092-1/e), certificate de la medicii psihiatri și altele.

Pentru serviciile prestate suspecții primeau diverse sume de bani, care variau de la 600 la 1500 de lei.

În urma măsurilor speciale de investigații efectuate, polițiștii au identificat cercul de participanți la perfectarea actelor medicale, iar la 11 iunie, au fost efectuate percheziții la domiciliile, în automobilele și în birourile de serviciu ale suspecților.

În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate acte care vor servi drept material probatoriu pe cauza penală și bani care ar fi fost obținuți din activitatea ilegală.

Persoanele bănuite sunt cercetate în libertate. Acestea riscă amendă de până la 200 000 de lei sau de la 2 la 6 ani de închisoare.

Poliția continuă acțiunile operative de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și a altor persoane implicate în acest caz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata