Peste 140 de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor din Chișinău

0 59

În Chișinău, peste 2700 de elevi se află în autoizolare după ce au fost confirmate cazuri de infecție în școlile în care își fac studiile, inclusiv printre profesori. Este vorba, în total, de 120 de clase din 44 de instituții de învățământ.

Deasemenea, în autoizolare au fost plasați și 119 angajați, inclusiv, cadre didactice.

Viceprimarul Capitalei Angela Cutasevici a precizat în cadrul ședinței online a serviciilor primăriei că în în instituțiile de învățământ primar și secundar sunt înregistrate, în prezent, 143 de cazuri de infecție de COVID-19 printre elevi și 124 de cazuri – printre angajați, dintre care 110 – confirmate la cadrele didactice.

Sursele indicate de infecție sunt, în majoritatea cazurilor, din familie. Țin să menționez că focare de îmbolnăvire în interiorul instituțiilor, unde să avem transmitere de la elev la elev, nu avem atestate, a subliniat viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici.  

Săptămâna trecută au revenit la studii din autoizolare și au reluat procesul educațional cu prezența fizică 82 grupe și clase din 39 de instituții de învățământ din Capitală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata