Peste șase mii de polițiști vor asigura ordinea publică de alegeri

0 52

Peste șase mii de angajați ai Poliției vor asigura ordinea publică la alegerile prezidențiale. Oamenii legii vor interveni prompt, în caz de necesitate, atât în ziua alegerilor, cât și în ajunul și a doua zi de scrutin.

Peste șase mii de angajați vor interveni prompt la incidentele legate de desfășurarea alegerilor prezidențiale începând cu 30 octombrie și până la predarea buletinnelor de vot la CEC”, a anuțat astăzi Sergiu Paiu, șeful Inspectoratului General al Poliției.

Poliția va asigura securitatea tuturor persoanelor care participă la alegeri, va acorda sistență organelor electorale și autorităților publice locale în vederea păstrării bunurilor materiale la consiliile și birourile electorale, la escortarea transportării buletinelor de vot și asigurării integrității acestora.

De asemenea, șeful IGP anunță că în ziua alegerilor va fi monitorizată deplasarea transportului rutier de persoane și cursele regulate de transport.

Totodată, vor fi asigurate paza sediilor judecătoriilor în raza cărora se află consiliile electorale unde vor fi păstrate buletinele de vot până la validarea alegerilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata