Peter Michalko, după incendiul de la Filarmonica Naţională: Suntem și vom rămâne alături de voi, și vom trai din nou bucuria artei care ne unește

0 73

Şeful Delegaţiei UE la CHişinău, Peter Michalko a venit cu o reacţie după ce un incendiu a distrus sala de concerte a Filarmonicii Naţionale Serghei Lunchevici din Chişinău.

„Cu mare tristețe am văzut dezastrul ce s-a abătut asupra clădirii Filarmonicii din Chișinău. Este un loc central pentru cultura și muzica națională și internațională, un loc drag tuturor oamenilor din Republica Moldova, unde eu și mulți dintre colegii mei am trăit, alături de prietenii noștri moldoveni, experiențe artistice extraordinare. Prieteni, nu sunteți singuri în aceste momente grele! Suntem și vom rămâne alături de voi, și vom trai din nou bucuria artei care ne unește!”, a scris diplomatul pe pagina sa de Facebook.

Cu mesaj de sprijin a venit şi Ambasada Poloniei la Chişinău. Liderul PPDA, Andrei Năstase a promis să-şi doneze salariul pentru o lună pentru reconstrucţia Filarmonicii Naţionale, iar preşedintele PAS, Maia Sandu a făcut apel la populaţie să adune bani pentru ca edificiul să fie reconstruit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata