Pfizer vrea autorizarea vaccinului său pentru copii cu vârste între 5 și 11 ani

0 24

Laboratoarele Pfizer și BioNTech anunță că au trimis autorității de reglementare europene rezultatele studiilor clinice ale vaccinului lor împotriva Covid-19 la copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani pentru autorizare. Cele două companii au transmis Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) „date în favoarea vaccinării” din această grupă de vârstă pentru care nu a fost autorizat încă niciun ser.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este autorizat pentru utilizare în SUA la copii cu vârsta de peste 12 ani. Vaccinarea presupune administrarea a două doze la trei săptămâni distanță. În cazul în care FDA ar da undă verde vaccinului pentru copii mici, acesta ar fi administrat în același program, dar această categorie de vârstă ar primi o doză mai mică decât adolescenții și adulții.

Copiii mici prezintă un risc scăzut de a face forme severe ale bolii sau de a fi spitalizați, dar ajung la spital într-un număr mai mare decât în valurile anterioare ale pandemiei, pe măsură ce se răspândește varianta Delta.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata