Platforma DA cere ca examinarea politicii bugetar-fiscale şi a bugetelor să fie amânată: Nu suntem maşină de vot

0 31

Vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari, va solicita la Biroul Permanent ca politica bugetar-fiscală şi cele trei bugete să nu fie examinate săptămâna curentă, pentru că abia aseară documentele au fost distribuite deputaţilor pe suport de hârtie, iar în format electronic o parte din ele şi acum lipsesc pe pagina oficială a Parlamentului.

„Azi, la ora 10.00, cele mai importante proiecte financiar-economice deja sunt propuse pentru examinarea în cadrul comisiilor permanente, în ideea că joi acestea să fie propuse plenului pentru prima lectură. Este o bătaie de joc şi sfidare a Parlamentului! Să examinăm peste o sută de pagini întro zi! Vă amintesc că proiectele bugetelor în general au apărut în spaţiul public doar luni seara. După ce guvernul a întârziat să prezinte politica bugetar-fiscală şi bugetele cu 2 luni, acum acest executiv a lui Dodon, aflat la uşa de ieşire, forţează nota, iar socialiştii ascultă docil ordinul hazardat al vojdiului disperat şi aruncat recent de pe piedestal.

Doamna Greceanăi, deputaţii Platformei DA, spre deosebire de alţii, niciodată nu au fost şi nu vor fi maşină de vot. Vă amintim că Moldova este republică parlamentară şi vă îndemnăm să respectaţi demnitatea deputaţilor, mai ales a celor, care nu sunt transfugi. Dorim să lucrăm calitativ cu proiectele de legi, mai ales cu documentele de o asemenea importanţă majoră”, a declarat Alexandru Slusari, conform unui comunicat al Platformei DA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata