Platforma DA cere Procuraturii Anticorupţie şi CNA informaţii privind percheziţiile de la AIPA

0 42

Platforma DA a făcut demersuri la Procuratura Anticorupţie şi CNA privind situaţia de la Agenţia  Intervenţii şi Plăţi din Agricultură (AIPA) şi cere informaţia oficială şi detaliată privind dosarele penale pornite recent pe angajaţii AIPA, precum şi explicaţii pe marginea faptului că toate persoanele vizate au rămas în funcţii şi au păstrat accesul la banii publici.

Alexandr Slusari, preşedintele fracţiunii parlamentare a Platformei DA aminteşte că încă din 2018 instituţia este „crîşuită” de Nichiforciuc, iar directorul adjunct al AIPA este persoana, care anterior a lucrat la Poşta Moldovei şi a fost implicată în scandalul cu anabolizante.

Alexandr Slusari consideră că acum 10 zile a avut loc „un show ieftin” din partea CNA:„Cu percheziţii la oficiul AIPA şi la domiciliul unor angajaţi, inclusiv şi la şeful-adjunct, anunţuri-trăsnet despre delapidări, alocarea nejustificată a subvenţiilor în sumă de 100 mln, „otcaturi” etc. Este adevărul pur despre care demult au sesizat nu o dată mai mulţi agricultori. Doar că aici s-a şi oprit justiţia. Nicio persoană nu a fost reţinută sau măcar sancţionată cu altă măsură preventivă. Mai mult ca atât, toţi figuranţii dosarului s-au întors la lucru şi muncesc mai departe cu fondurile publice.”

Deputatul consideră că nu au existat consecinţe palpabile a raidului CNA pentru că a intervenit Nichiforciuc: „A intervenit Nichiforciuc şi, după asta, şeful CNA, omul lui Dodon, a dat „задняя”. Iar AIPA a devenit, practic, nefuncţională. Suntem în luna iunie 2021, dar o bună parte a dosarelor depuse încă în octombrie 2020 nu sunt autorizate până în prezent.”

Alexandr Slusari spune că pe lângă faptul că a cerut informaţia oficială şi detaliată despre dosarele penale , pornite recent pe angajaţii AIPA, speră ca, în sfârşit să se autosesizeze şi Comisia parlamentară pentru agricultură, astfel ca în scurt timp să fie anunţată audierea conducerii AIPA în cadrul legislativului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata