Platforma DA propune formaţiunilor politice să semneze o declaraţie privind susţinerea integrării europene a Republicii Moldova

0 36

Platforma Demnitate şi Adevăr va invita alţi concurenţi electorali să semneze o declaraţie privind susţinerea integrării europene a Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „PRIME TIME” de la Prime. De asemenea, Năstase a reiterat că fără formaţiunea pe care o conduce nu va fi posibilă formarea unei majorităţi pro-europene în viitorul Legislativ, care va fi format după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Andrei Năstase a declarat că Platforma DA a pregătit deja textul declaraţiei privind susţinerea integrării europene a ţării.

„Platforma Demnitate şi Adevăr este o inițiatoare a unei foi de parcurs şi a unei declaraţii pe modelul celei de la Snagov cu privire la integrarea europeană. Chiar vrem să-i punem pe toţi să semneze acest deziderat.”, a comunicat preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase.

De asemenea, Andrei Năstase s-a arătat convins că Platforma DA se va regăsi în noul Legislativ şi va asigura o majoritatea pro-europeană.

„Ceea ce ne dorim noi este o majoritate parlamentară, pro-europeană, în Parlamentul Republicii Moldova. Iar asta înseamnă formula: PAS şi Platforma DA. Bineînţeles, dacă vor mai ajunge în Parlament cei de orientarea pro-europeană, pro-românească, sunt bineveniţi.”, a afirmat preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase.

Pe de altă parte, liderul Platformei DA susţine că există un risc major ca, după scrutinul din 11 iulie, să avem noi alegeri parlamentare anticipate, în lipsa unei majorităţi stabile pentru învestirea Guvernului.

„Este un risc foarte mare să avem anticipate. Este un risc foarte mare. Eu încurajez toată societatea noastră să nu admitem aşa ceva. Să nu admitem o majoritate toxică, pe de o parte. Şi doi – să nu lăsăm loc pentru noi anticipate. Ţara nu va mai putea suporta încă nişte alegeri, încă nişte cheltuieli.”, a menţionat preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase.

Potrivit Constituţiei, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată în decursul unui an.

 

 

sursa: publika.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata