PLDM condamnă lipsa de reacție a guvernării față de problemele din agricultură

1 32

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă lipsa de reacție a guvernării față de problemele grave din agricultură și refuzul acesteia de a comunica civilizat cu protestatarii. Formațiunea și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu escaladarea tensiunilor dintre forțele de ordine și agricultorii care protestează în centrul capitalei.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri în fața parlamentului este o expresie a disperării protestatarilor și, în același timp, o consecință a dezinteresului autorităților față de revendicările legitime, înaintate de agricultori. Într-un stat de drept, asemenea situații tensionate sunt tranșate la masa de dialog, și nu prin lupte de stradă. De asemenea, condamnăm vehement orice etichetare nedemnă în adresa agricultorilor care hrănesc acest stat prin munca lor cinstită și, din păcate, neprețuită la justa ei valoare”, se arată în comunicatul PLDM.

Tot acolo, PLDM scrie că orice revendicare își păstrează legitimitatea atâta timp cât este promovată pe căi legitime, fără confruntări fizice și acte de violență. Totodată, partidul își exprimă dezacordul total față de încercările unor partide de a acumula capital politic pe seama acestei revolte sincere și legitime a agricultorilor.

Precizăm că în fața Legislativului agricultorii continuă protestul, susținând că sunt nemulțumiți de compensațiile pe care le acordă statul și majorarea cotei TVA de la 8 la 12 la sută.

 

1 Comentariu
  1. SeVeN spune

    Stranie acrobaţie – sau dublicitate, incoerenţă – politică promovează PLDM-ul. Doar ieri; secretarul general al partidului, Alexandru Fetescu, şi-a şters, demonstrativ, picioarele de protestatari, numindu-i, printre altele, dispreţuitor “neo-boierime” şi incriminându-le un şir întreg de păcate. Iar astăzi; PLDM-ul, cum se zice în popor, întoarce cozorocul la 180 de grade şi vine cu un mesaj total diferit de cel enunţat de demnitarul lib.-democrat acum o zi. Noi cum să înţelegem ce vrea, în realitate, partidul domnului Filat?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata