PLDM îşi declară susţinerea pentru Maia Sandu, în turul doi al alegerilor prezidenţiale

0 107

PLDM anunță că în turul doi de scrutin o va susține candidatul pro-european Maia Sandu. „Ne reafirmăm și pe această cale adeziunea față de vectorul și valorile europene, care trebuie să stea la temelia tuturor acțiunilor statului Republica Moldova”, se anunță într-un comunicat al Biroului Permanent Central al partidului.

În același comunicat, PLDM constată că scrutinul din 1 noiembrie 2020 a permis, în linii mari, cetățenilor să-și exprime liber opțiunea de vot, indiferent de unele nereguli.

„Alegerile din 1 noiembrie au fost primul scrutin prezidențial la care PLDM a participat cu propriul său candidat, iar rezultatul înregistrat îl calificăm ca pe un nou început. Noi vom acționa ferm pentru a dezvolta acest început, astfel încât să redevenim una din principalele mize ale electoratului pro-european din Republica Moldova”, se mai spune în comunicat.

După prelucrarea tuturor celor 2 143 de procese verbale de la secțiile de votare din țară, pe primul loc la alegările prezidențiale din 1 noiembrie se clasează candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, cu 36,16% din sufragii. Pe locul doi este candidatul independent Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor, care a obținut 32,61% din voturi

Pentru candidatul Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu au votat 1,37% din alegători.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata